Artister på nett

For å nå ut til sitt publikum trenger alle artister eksponering. Mange artister nyter godt av den direkte og utbredte eksponeringen i dagens digitale samfunn, som gjør det enkelt for lytterne å få med seg selv one-hit-wonders. Det finnes artister som motsetter seg visse tjenester, spesielt strømmetjenester, av økonomiske, politiske eller andre grunnen, men fleste ser heldigvis mer fordeler enn ulemper med nettmusikk.

Kurt Nilsen

Denne mannen er en showmann, og han trives uten tvil i rampelyset. Dette er gutten sin, som har åpnet armene for å være med der det skjer, og ingen nettjeneste er for liten – han er allerede med på de store. Det er veldig fint, for da kan vi lytte til hans flotte stemme ofte og mye!

Taylor Swift

Ja, hun er dukkepen, og hun har en veldig bra stemme. Men inntil nylig var hun sterkt imot at hennes musikk skulle være å finne blant annet på Spotify, da hun mente at strømmetjenestene ikke «verdsatte hennes kunst». Ikke blærete i det hele tatt, nei – kanskje hun føler at ingen andre artister er like gode, kunstneriske eller «verdt» det som henne.

Garth Brooks

Kanskje kan det være cowboy-stilen hans som blir nedjustert om han er med på utviklingen? Ja, ikke vet vi – men denne mannen er ikke glad for å være tilstede på strømmetjenester. Også han mener at hans «kunst» ikke hører hjemme i denne uttrykksformen… Eller noe sånt. Han er i alle fall å finne på Spotify, men ikke alle hans album er. Han protesterer nemlig mot at hans musikkalbum kan «demonteres» på en slik måte. Ok, Garth.

Pink

Ingen protester fra denne dyktige damen – kan hun nå ut til sine fans, så ser hun det som en god ting. Og hun er en veldig god artist, på mange plan!