Lag egne spillelister på Spotify

Med strømmetjenester som Spotify finnes det mange muligheter til personlige tilpasninger, og en av disse er å lage sine egne spillelister. Her finnes det mange fremgangsmåter, alt etter om man vil lytte til én bestemt artist, sjanger eller radio. Resultatet blir at man får egne, andres og radioens spillelister å kose seg med, og man kan alltid finne nye sanger og artister som kanskje blir favoritter.

Radio

Helt enkelt kalles denne funksjonen for Stasjoner (Stations), og her kan man legge inn radiospilte lister fra de artistene man liker best. Man kan også legge til enkeltsanger når man lytter til radio, og da får man en spilleliste som heter «Liked from radio» – likt på radio.Spillelister med egne navnNår man oppretter en spilleliste, angir man et navn som beskriver innholdet. Dette gjør at det er enkelt å finne tilbake til spesielle favoritter, enten det er julesangene fra barndommen eller de aller nyeste hitene innen indierock eller country.

Bruk en allerede opprettet spilleliste

Man kan velge seg ut en eller flere spillelister som allerede noen andre har laget, og lytte til denne. Hverken som gratisbruker eller som betalende kunde kan man fjerne noen av sangene i slike lister, dessverre, og dette er en sårt savnet funksjon for mange. Man kan kopiere ut sangene og skape en egen spilleliste av dem, men det tar en del tid og tålmodighet, selvfølgelig. Grunnen til dette er at mange av spillelistene bevares og blir oppdatert med endringer, så det gir jo mening.