Ikoniske rockeband

Rocken dukka opp som en egen musikksjanger i USA på 50-tallet, og spredte seg raskt til hele verden. Denne sjangeren delte seg ganske snart inn i flere undersjangre, alt fra punk til hard rock til metal. Nedenfor følger en liste over fire av de aller største rockebandene gjennom tidene.

Udødelige Pink Floyd

Kombinasjonen av fantastiske konsepter, poetiske tekster og musikalsk genialitet, gjør at Pink Floyd blir stående som en bauta i rockens historie. “Dark Side of the Moon” er for mange kanskje det aller beste albumet noensinne utgitt. Dette engelske rockebandet ble formelt oppløst i 2014, men får stadig nye, unge fans, god kunst består nemlig tidens tann.

Trash fra Metallica

Metallica blir stadig kåret til det aller beste heavy metal bandet gjennom tidene. Dette amerikanske bandet blir oftest knyttet til sjangeren trash, og det er i dag få som ikke kjenner til vokalist og låtskriver James Hetfield. På trommer finner vi danske Lars Ulrich. Metallica er fortsatt aktive, og fikk kommersiell suksess etter albumet “The Black Album” som kom ut i 1991.

Hardrock fra Los Angeles

Guns N Roses ble etablert i 1985, og dette hardrockbandet er det vel få som ikke kjenner til. Legendariske Axl Rose ga stemme til dette bandet, og Slash er muligens verdens beste gitarist. Nå for tida er faktisk Axl vokalist i et annet ikonisk rockeband, nemlig AC/DC. Guns N Roses er fortsatt ikke glemt, og i bandet har også fått en spilleautomat basert på gruppa.

Innflytelsesrike Led Zeppelin

Et annet band fra London, Led Zeppelin, oppsto i 1968. Elementer som blues, og en tung, rocka, gitardrevet stil, gjør at Led Zeppelin ofte blir sett på som gruppa som banet vei for den senere sjangeren heavy metal. Bandet hadde betydelig kommersiell suksess, og er per i dag det nest mestselgende bandet på det amerikanske markedet.